Yachtfakta

Bränsleförbrukning

Vår Yacht, Escapeaway är utrustad med synnerligen moderna dieselmotorer som är bra för såväl miljön som bränsleekonomin. Bränsleförbrukningen per timme är ca 50 liter diesel. Vid förtöjning i naturhamn krävs tidvis extra strömförsörjning via el-generatorn. Denna behöver normalt köras 2-3 timmar på kvällen och 1-2 timmar på morgonen. Den förbrukar ca 8 liter diesel per timme.

Stabilisatorer

Escapeaway är utrustad med mycket avancerade stabilisatorer av märker Naid. Dessa stabilisatorer möjliggör bekväm och komfortabel gång i även grov sjögång. Systemet fungerar precis som på de allra modernaste kryssningsfartygen, d v s att fartygens rullningstendens minimeras till ett minimum.

Lyxutrustning – Escapeaway

Escapeaway är på sjöspråk nästan maxutrustad. Ombord finner du en komplett navigationsutrustning, teakdäck, värmeanläggning/luftkonditionering, hydraulisk kran på flybridge, dubbla John Deere motorer, bog- och akterpropeller, generator (220 volt), is-maskin, tre toaletter med dusch i två av dem (utöver besättningens), tvättmaskin, torktumlare, mikrovågsugn, diskmaskin, TV/DVD, snabbgånde stor ribbåt samt all tänkbar sportutrustning. Fartyget är utrustat med en “watermaker” som omvandlar saltvatten till sötvatten och är sålunda helt självförsörjande.

Interiör

Escapeaway har 4 sovhytter varav en har tre kojplatser, stor salong, välutrustat pentry, tre toaletter varav två har dusch samt en separat besättningshytt i aktern med dusch.

Oversikt

1) Hytt med dubbelsäng. 2) Hytt med enkelsäng. 3) Hytt med våningssäng. 4) Owners cabin med dubbelsäng. 5) Gästtoalett. 6) Duschkabin. 7)Garderob. 8) Kök. 9) Salong. 10) Kaptenshytt under däck.

”Fun yacht”

Escapeaway har ett synnerligen brett underhållningssortiment för alla smakriktningar och åldrar. Förutom sol, bad och vilsam njutning finns tillgång ombord till: vattenskidor, snorkelutrustning, fiskeutrustning, ett bok- och filmbibliotek m m.

Barn ombord

Escapeaway är ett fartyg på nästan 20 meter och med en vikt på ca 42 ton. Hela yachten omgärdas av en reling (staket) som gör det tryggt ombord även om man har mindre barn med sig. En semestervecka ombord på Escapeaway är ett ypperligt semesteralternativ för en barnfamilj och en mer spännande samt innehållsrik miljö är svårt att finna för ett nyfiket och lätt uttråkat barn. Sol, mycket bad, vattenaktiviteter, dvd-filmer m m. Under gång är det obligatorisk med flytväst för barn under 12 år (finns ombord till samtliga passagerare oavsett ålder).