GOLFKRYSSNING I ÖRESUND!

Samla gänget för årets golfhändelse!

Tänk att kryssa med en yacht till dagens artonhålsrunda på någon av er outforskad dröm-bana. Maritim stämningen i symbios med underbar golf. Här följer några förslag på kryssningar. Start kan givetvis ske i en hamn nära dig och rutten kan du bestämma själv.

Heldagskryssning (10 timmar)

När vi sakta glider ut ur Dockan Marina serveras kaffe och frallor. När vi lämnat hamnen sätter vi genast kurs mot regionens stolthet, Öresundsbron. Vi siktar idag mot Dragörs golfbana och kryssningen dit tar ca 1,5 timme. Efter bron passerar vi en av världens största vindkraftsparker, Bredgrund. När yachten väl är förtöjd i Dragör har klockan blivit tidig förmiddag.

 

Vi äntrar taxibilarna som tar oss till banan på mindre än tio minuters bilfärd. Efter arton spännande och utmanande hål återvänder vi till Yachten, Årstiderna by The Sea för en sen, men god lunch. Under sen eftermiddagavgårEscapeaway från Dragör och vi låter Turning Torso bli vårt riktmärke, samtidigt som besättningen serverar kaffe samt danska wienerbröd och ev. avec. Vi angör hamnen trötta men fyllda av intryck. Pris inkl mat och softdrink, hamnavgift, försäkring, bränsle m m men exkl alkoholhaltiga drycker, greenfee och taxi 14.900 kronor, maximalt 12 deltagare.

Dygnskryssning (28 timmar)

När vi sakta glider ut ur Dockan Marina serveras kaffe och frallor. När vi lämnat hamnen sätter vi genast kurs mot regionens stolthet, Öresundsbron. Vi siktar idag mot Nyhavn och spel på Köpenhamns Golfklubb. Kryssningen till Nyhavn tar ca 2,5 timmar. Vi siktar upp genom Drogdenrännan, en av världens mest
trafikerade farleder för att slutligen angöra pittoreska  Nyhavn. När yachten väl är förtöjd i Nyhavn har klockan blivit sen förmiddag. Innan vi beger oss till golfbanan serveras en god Pytt Bellman.

 

Mätta och belåtna äntrar vi taxibilarna som tar oss till dagens bana på ca 20 minuters bilfärd. Efter arton spännande och utmanande hål återvänder vi till yachten, Årstiderna by The Sea för trivsam samvaro ombord i gemytliga Nyhavn. Middagen avnjutes på utvald restaurang i charmiga Nyhavn (ingår ej). Kaffe med avec intages
ombord på flybridge innan vi somnar efter dagens alla intryck. Vi avnjuter en god frukost i Nyhavn innan vi påbörjar seglingen tillbaka till Dockan. Idag tar vi den svenska sidan om Saltholm och siktar mot Turning Torso och Västra Hamnen. Vi ankommer strax innan lunch. Pris inkl mat och softdrinks, hamnavgift, försäkring, bränsle m m men exkl alkoholhaltiga drycker, greenfee, taxi och middag i Nyhavn 17.700 kronor, maximalt 9 deltagare.

Tvådygnskryssning (55 timmar)

Utöver dygnskryssningen ovan: Vi avnjuter en god frukost i Nyhavn innan vi påbörjar seglingen till Rungstedt, för spel på Rungstedt Golfbana, ca 1,5 timmars kryssning. Efter angöring serveras en god lunch ombord innan taxibilarna tar oss till golfbanan. Efter dagens artonhål återvänder vi till den trevliga Marinan. I kväll har vi bokat bord på en trevlig hamnkrog i den medelhavsinspirerade miljön.

 

Efter frukosten påbörjas återresan till Dockan. Vi siktar först mot Ven, för att därefter vika söderöver mot den svenska sidan av Öresund. Vi siktar givetvis mot Turning Torso. Vi ankommer vid lunchtid till Dockan. Pris inkl mat och softdrink, hamnavgift, försäkring, bränsle m m men exkl greenfee, taxi och middagar i Nyhavn/Rungstedt 23.900 kronor, maximalt 9 deltagare.

golf1_349x164 aa10_328x164 aa11_315x235 resized-0020_316x237 resized-0018_315x236 resized-0024_313x235