Två dygn

Två dygn – Rungstedt & Ven

DAG 1: Vi sätter kurs mot Rungstedt som ligger strax norr om Köpenhamn. Under färden passerar vi först under Öresundsbron och stävar sedan vidare upp genom Drogdenrännan, en av världens mest trafikerade farleder. Vi passerar förbi Köpenhamn och efter Tuborg går vi in nära land.

 

Vi skall nämligen på nära håll studera strandvillorna längs med Köpenhamns Riviera. Vi passerar Hellerup, Charlottenlund, Klampenborg och Vedbaek för att slutligen nå vårt mål för dagen, Rungstedt. Marinan utmärks främst av sin hamnpromenad fylld av mysiga boutiquer och trevliga restauranger med soldränkta terrasserveringar. Inom kort taxiavstånd har vi två golfbanor, Klampenborgs tivoli samt galoppbana och lite längre bort pulserande Köpenhamn. Precis söder om marinan ligger en artificiell sandstrand som lockar till sol och bad.

 

DAG 2: Idag är seglatsen kort men upplevelserna desto fler. Vårt mål är Kyrkbacken på Ven och efter att vi förtöjt avnjuter vi en god lunch på flybridge. Under eftermiddagen blir det sightseeing. Vi blir hämtade med häst och vagn, välförsedda med en picknickkorg. Vi passerar Tycho Brahes museum, golfbanan, Gamlegård där vinstockarna gett sin första skörd, samtidigt som vi njuter av det vackra landskapet och den ständigt närvarande havsutsikten. Nöjda och belåtna återvänder vi till Escapeaway. I kväll blir det barbeque ombord, samtidigt som vi njuter av solnedgången över det danska fastlandet.

 

DAG 3: Efter en lugn morgon med frukost på flybridge sätter vi kurs mot Flakfort. Ön var fram till nyligen ett militärt område som genomsyras av underjordiska gångar, bunkrar och vallgravar samt givetvis av en underbar utsikt. Efter en rundvandring är det dags för ett besök på öns danska krog där vi avnjuter goda smörrebröd. Efter några timmar på denna intressanta ö fortsätter vi färden mot hemmahamnen, Dockan med Turning Torso som riktmärke.

 

 

20050907_Rungsted_Havn

 

Ven. The island of Hven in the middle of the Öresund Sound is where the famous astronomer Tycho Brahe lived and worked. Today, the island is a popular tourist destination.

 

Smorrebrod1